Een woning in Spanje kopen? Zo ontzorgen we jou

Een woning in Spanje kopen, daar komt heel wat bij kijken. Als makelaar doet Second Home Spanje meer dan jou een appartement of huis verkopen. We zorgen ervoor dat je je weg vindt in alles wat met je tweede verblijf in Spanje te maken heeft. Van zodra je je oog op een woning hebt laten vallen, tot láng na je aankoop. In dit artikel krijg je een overzicht van de vele aspecten waarop we je in elke fase bijstaan.

 

Direct na de reservatie van je woning in Spanje

De knoop is doorgehakt! Na een uitgebreide voorbereiding en een grondig selectietraject heb je beslist in welk appartement of woning in Spanje je gaat investeren. Tijd om alle praktische zaken te regelen. 

Administratie

Direct na je reservatie van een woning komen heel wat paperassen en contracten op je pad. Stel gerust al je administratieve en juridische vragen aan je vaste contactpersoon bij Second Home Spanje. Wij kennen het klappen van de Spaanse zweep, en verwijzen je waar nodig met plezier door naar de experten bij onze juridische partner Confianz. Ook op het fiscale vlak kunnen we je adviseren over je opties.

Officieel op Spaanse bodem

We zorgen er ook voor dat je snel een NIE-nummer hebt, dat identificatienummer heb je nodig als je als Belg in Spanje wilt wonen of er regelmatig zal verblijven.

Woning afgewerkt

Verder gaan we meteen aan de slag om je pas gekochte woning helemaal naar jouw hand te zetten. Op dit moment kan je in de meeste gevallen nog keuzes maken over bijvoorbeeld de afwerkingsmaterialen (tegels, werkblad keuken …), de precieze plaatsing van de stopcontacten … Ook grotere aanpassingswerken zijn in deze fase vaak nog mogelijk. 

 

Tussen aankoop en akte

Doorgaans zit er – bij een nieuwbouw – een goed jaar tussen het moment waarop je de knoop doorhakt en de dag waarop je voor het eerst in je nieuwe thuis slaapt. Gedurende deze periode tussen de aankoop en de notariële akte volgt je vaste contactpersoon bij Second Home Spanje voor jou op hoe alles evolueert.

Je blijft op de hoogte

We plannen af en toe een videogesprek met je in, sturen je foto’s van de werf door en nodigen je uit om die eens zelf te bezoeken. 

Ook dat tussentijdse bezoek regelen we voor jou, als je dat wilt: we helpen de beste vluchten te boeken (weet je dat je ook vanuit Rijsel naar Alicante kunt vliegen?) en compenseren zelfs je CO2-uitstoot. We regelen een sfeervol hotel voor je, of een ruime huurwoning van iemand uit de Second Home Spanje-familie. 

Op tijd ingericht

We tonen je betrouwbare meubelwinkels en houden de timing in de gaten. Zodat je op tijd bestelt en je (tuin)meubelen meteen geleverd kunnen worden wanneer je woning klaar is. Ook voor elektrische toestellen, verlichtingsarmaturen, airconditioning, bedlinnen, servies … bieden we die service. Volledig vrijblijvend, uiteraard. 

Verhuis je meubelen of andere spullen vanuit België? Geen zorgen daarover, wij regelen dat. We werken samen met transport- en stockagebedrijven die topservice leveren. 

Photo by Eugen Kucheruk on Unsplash

De laatste formaliteiten

Finalmente! Je tweede verblijf in Spanje is all yours.  

Laatste controle voor oplevering

Je woning wordt officieel opgeleverd. Tijd om definitief te controleren of alles afgewerkt is zoals afgesproken. Ofwel reis je hiervoor zelf naar Spanje, ofwel laat je dit aan ons over. Via een videocall vanuit je huis of appartement laten we je elk detail zien, zodat je weloverwogen je akkoord kan geven voor de oplevering. 

Ondertekening notariële akte

Hetzelfde geldt voor de ondertekening van de akte bij de notaris: kan je niet zomaar naar Spanje reizen, dan kan je je vertrouwde contactpersoon bij onze partner Confianz een volmacht geven om in jouw naam te tekenen. 

Nutsvoorzieningen & verhuur

Wij regelen nu ook dat water en elektriciteit aangesloten worden, zodat je over enkele weken vlot in je woning kunt trekken. Wil je je eigendom ook verhuren, dan zetten wij nu alles in gang om een verhuurlicentie aan te vragen. Zodra je die hebt, kan je kosteloos verhuren via ons zusterbedrijf huurinspanje.be.

Photo by Eugen Kucheruk on Unsplash

Welkom in je eigen woning in Spanje!

Kort na de officiële ondertekening van de akte trek je in je woning. Wij zorgen ervoor dat die volledig kant-en-klaar is op het moment dat jij arriveert. Alle meubelen, toestellen en interieurinrichting zijn er. Heb je via ons bedlinnen besteld, dan is zelfs je bed al opgemaakt. 

Ontdek je in de weken die volgen nog iets dat ontbreekt (bv. extra zonwering, terrasmeubilair, tuinberging, vliegenramen, ...)? Wil je je auto uit België overbrengen? Of zit je met een vraag over het sleutelbeheer of de poetsdienst van de gemeenschappelijke delen? Dan blijven wij héél vlot bereikbaar. 

Vanaf nu maak je deel uit van de Second Home Spanje-familie. We houden graag contact! Je leert via ons andere Belgen in Spanje kennen met wie je samen uitstappen kunt maken of op restaurant kunt gaan. Elk jaar nodigen we jou samen met alle andere eigenaars uit voor een bedankingsreceptie: het ideale moment om banden te smeden en ervaringen (of toeristische tips!) uit te wisselen. 

 

Verder dromen van een eigen woning in Spanje? 

Maar niet zonder je correct te informeren?

Download ons infomagazine

Bericht gepubliceerd op
27/06/2024 - 15:00

Terug naar het overzicht