Getuigenissen

Linda en Seppe

3 dagen met de glimlach

We waren al een tijdje op zoek naar een appartement in Spanje. Zo kwamen we in contact met Hans van Second Home Spanje.

Na een 1ste gesprek, waarin we onze wensen en budget bespraken, reisden we naar Spanje. Deze reis werd volledig georganiseerd door Second Home Spanje. Hans stond ons in de luchthaven op te wachten.

Na kennismaking en een tas koffie vertrokken we om een 6 tal panden te bezoeken. Met één pand hadden we onmiddellijk en klik.

Er werd de tijd genomen om iets te gaan drinken en te eten. Er was totaal geen druk van Hans.

Hij nam de tijd om met ons de regio te verkennen en gaf ons zeer veel info over Spanje. We beslisten het appartement te kopen.

Ook na onze beslissing bleef Hans verder ter beschikking. Hij bracht ons naar een interieurwinkel waar we heel de inrichting van het appartement konden kiezen. Hans heeft 3 dagen ons met de glimlach begeleid.

Dank je wel Hans voor je professionele aangename manier van werken. Een aanrader voor iedereen die op zoek is in Spanje!! Linda en Seppe.

G en M

niets teveel

Beste Christophe en Karl, wij hebben absoluut genoten van onze belevingsreis, maar waren vooral aangetrokken door jullie onbezonnen manier van werken.

Alles kan niets moet en geen enkele vraag was teveel.

De gevraagde info werd heel correct beantwoord.

Maw wij voelden ons letterlijk thuis bij jullie en zijn blij dat wij via jullie op het juiste project zijn gekomen en kijken nu hoopvol uit naar de komende fases.
Doe zo voort
G en N

Vincent Claus

De uitzondering !

Second Home Spanje is een absolute aanrader voor mensen die op zoek zijn naar raad, tips, eerlijk aanpak en professionalisme.

Karl heeft ons vanaf dag 1 fantastisch begeleid en heeft voor ons de prima "Second Home" gevonden : alle "must have's" werden afgevinkt (binnen het gegeven budget) !

SHS is -in de werled van immo- de uitzondering die de regel bevestigt : vergeet de vooroordelen over de makelaars ! ;-)


Pascal Stocke

Vriendelijk

Vriendelijk en beleefd onthaal gehad.
Heel interessante info gekregen, onze vragen werden allemaal beantwoord, ook een jurist is aanwezig voor vragen.
De hapjes en drank zeer verzorgd en lekker.
Kortom een goed vertrouwelijk gevoel met Second Home Spanje.

Sonja Minnen

Info- en sfeerdag

Deelgenomen aan info- en sfeerdag in Lummen, kleinschalig, maar perfect.

Zeer fijne ervaring, juridische info, goede communicatie, extra nuttige details ontvangen via mail achteraf.

We kunnen onze zoektocht pas over een paar maanden hervatten, maar we weten met wie we in zee moeten gaan ! Vriendelijk personeel, zonder manipulatief gedrag !

Nadia Al-Ali

Bezoek aan info- en belevingsdag

Een heel tof team. Ze luisteren geduldig en zijn niet opdringerig.

Een heel goede presentatie van iedereen, met gebruiksvriendelijke en verstaanbare info, tips en tools. Lekkere tapas en goede wijnen.

Ik heb er ook toffe mensen leren kennen waar ik nog contact mee hou. Echt een aanrader om mee in zee te gaan. :)


Rita Wuyts

Emigreren

Onze droom, in het buitenland gaan wonen!
We kozen om voor In Spanje te gaan wonen, vanwege het klimaat en dat het land binnen de EU ligt.
We werden doorverwezen om met Second Home eens kennis te maken.

Van het eerste moment wisten we dat dit goed zat.
Onze wensen werden genoteerd, een reisje naar Spanje werd al snel in gepland, we bezochten enkele panden.


Het waren zeer interessante panden, we bekeken de voor en nadelen. Ons besluit was zeer snel gemaakt, beide hadden we een goed gevoel bij een van de panden die we bezochten, de volgende dag zijn we terug gaan kijken en hebben we het contract getekend. We zijn heel tevreden met de samenwerking van second home. Een groot pluspunt bij Second Home is dat ze u ook begeleiden nadien ,eender wat ,ze geven steeds raad en daad wat we enkel kunnen toejuichen als je ergens volledig nieuw gaat emigreren.

Jo en Nancy

Stap voor stap

Toen we een klein jaar geleden op zoek zijn beginnen gaan naar een woning in Spanje kwamen we via Google bij Christophe terecht.

Na een eerste gesprek in April waarbij we onze wensen bekend maakten, gaf Christophe al aanwijzingen en tips, en ook stelde hij bepaalde vragen waarover wij nog niet nagedacht hadden.

Zo een project start je niet zo maar op, en elke hulp is welkom. Daarom voelde de samenwerking met Christophe ook goed aan.
We lieten alles nog wat bezinken en besloten om na de vakantie daar verder op in te gaan.
Tijdens het tweede bezoek van Christophe hadden we al veel meer concrete informatie, en wisten we ook beter wat we wilden. De volgende stap, een bezoek ter plaatse, was een logisch vervolg. Omwille van werk en andere bezigheden, besloten we om pas in Januari 2023 te gaan. Christophe heeft alles geregeld en voorzien: twee vliegtuigtickets, een hotel voor 4 dagen en een reeks bezoeken.
Toen we aankwamen in Spanje stond Christophe ons op te wachten.

Via the scenic route, geen autosnelwegen, begonnen we al de streek te verkennen, om uiteindelijk die dag 4 bezoeken te doen. Eén voor één mooie projecten die aan onze verwachtingen voldeden en binnen ons budget waren. En met als kers op de taart het laatste bezoek aan onze favoriet op papier. 's Avonds hebben we dat goed doorgesproken en een bezoek aan nog andere projecten was niet meer nodig. We hebben beslist en zijn enorm blij met onze aankoop. Christophe heeft ons getrakteerd met een passend etentje in een super mooi en goed restaurant. Hier komen we zeker nog terug!
De rest van de dagen stonden in het kader van de streek te verkennen, wat eigenlijk een bevestiging was dat niet enkel het project maar ook de hele streek voldeed aan onze verwachtingen. Hier wachten ons nog mooie momenten.

Nu zijn we in een volgende fase van het project, en ook hier voelen we de service en de professionele opvolging van Christophe, zijn collega's en zijn netwerk. Bedankt, Christophe om dit traject en deze reis zo goed te begeleiden.

Ann

Erg tevreden

Ook wij zijn heel erg tevreden over Christophe en zijn Second Home Spanje. Wij waren in eerste instantie wat teleurgesteld omdat noch de regio, noch het aanbod dat binnen ons budget viel, echt aan onze verwachtingen voldeed.

Christophe had echter bijzonder veel geduld met ons getwijfel, en geeft je inderdaad op geen enkel moment het gevoel dat je MOET kopen of beslissen. Hij begeleidt je maar laat je je eigen tempo volgen, en dat is een heel fijn gevoel als je zo'n belangrijke beslissing moet nemen.

Wij hebben uiteindelijk toch gekocht (wie had dat nog gedacht :-)) en hebben er na de belevingsreis alle vertrouwen in dat ook de rest van het proces vlot zal verlopen.

Ik zou Christophe absoluut aanbevelen aan iedereen die op zoek is, en zéker aan degenen die nog met twijfels of vragen zitten, Christophe kent de regio en werpt een klare kijk op de bedenkingen die je nog zou hebben.


Martine en Philip

Positief

Ik kan alleen maar een positieve ervaring geven
over de samenwerking met Second-Home Spanje
Wij zijn zeer goed begeleid geweest door Christophe Dobbelaere over
de aankoop van ons huis in Spanje
Ik kan iedereen Second-Home Spanje aanbevelen
Martine en Philip Van Wynsberghe

Wim en Helen

Muchas gracias

Muchas gracias Ivo dat je ons correct, eerlijk, met overgave, professioneel/zakelijk, vriendelijk ons "casa" hebt gevonden. Je eerste bezoek bij ons thuis was een beetje timide, want we hadden zeker een "lange" lijst met wensen/eisen in deze voor ons onbekende terrein. Je was de eerste persoon die we toegewezen kregen via Christophe. Je was diegene die volledig inzette in de woningmarkt binnen ons budget. We onderhielden contact via mails/social media.
Begin Mei kwamen we voor het eerst naar Spanje!, niet wetende wat ons te wachten stond. Na 1 dag pauze begon ons speurtocht met jou en met ons hondje (die overal zeker netjes heeft gedragen). Na vele woningen te hebben bezichtigd, kwamen we bij het laatste complex terecht! Nota bene de 7de (geluksgetal?). Van buiten af was het ok; maar eenmaal binnen werden we gelijk gecharmeerd door de ruimte, omgeving en commercieel directeur. Vol enthousiasme hebben we rond gekeken terwijl Ivo rustig bleef in de achtergrond. Eenmaal terug in het hotel na een zeer vermoeiende , doch informatieve dag belden we Ivo terug voor de volgende 2de bezichtiging (dag erna). Na minder dan 48 uur verblijf in Spanje was de deal gemaakt ondanks dat de appartement nog gebouwd moest worden. Onder een genot van een drankje op het strand met het hondje werd de papieren in orde gebracht. Dezelfde avond vierden we met drieën in een Spaans restaurant ons nieuwe aanwinst/avontuur.
We zijn nu 5 maanden verder. Ondertussen blijven Ivo en wij contact houden. Hij volgt ons vorderingen, niks ontgaat hem. We hopen hem weer te mogen zien in december waar hij vol met zijn hart en ziel kan praten over zijn viool buiten het begeleiden van potentiële klanten.
Ivo was en is zeker een bijzonder persoon die een beetje in ons leven is gekomen om ons een aangenaam verblijf te helpen in de herfst van ons leven.
Hasta luego
Wim en Helen

Theo en Odile

aanbevelingen

Wij kunnen Second HOME Spanje zeker en vast aanbevelen voor al wie op zoek is naar een mooi 2e verblijf in Spanje.
Vanaf de 1e bespreking die met Karl is gebeurd via Zoom , die ondanks de afstand toch heel goed naar ons en onze en vragen en verwachtingen luisterde tot de ontdekkingsreis in Spanje, waar hij ons heel veel informatie en begeleiding heeft gegeven tot het besluit om effectief iets aan te kopen. Super!!
Ook de samenwerking met belgische jurist verloopt heel korrekt en met veel info en hulp, wat toch een hele geruststelling is
Nu nog enkel afwachten tot oplevering en inrichting ( waarbij we ook hulp en info kregen van Karl)

(review augustus 2022)