Nieuwbouw in Spanje

Ben je op zoek naar een tweede huis of een mooie investering? Dan is een nieuwbouw project in Spanje een mooie optie.

Kies voor een modern appartement met een strakke bouwstijl en comfort als speerpunten.

Second Home Spanje zorgt voor een optimale begeleiding tijdens het aankoopproces van uw nieuwe woning en helpt bij alle obstakels.

Neem contact opIn de kijker
Obstakels bij aankoop Spaanse nieuwbouw

Het beroep van vastgoedmakelaars is niet gereguleerd in Spanje en dat kan een groot probleem zijn! Wist je dat je in Spanje zelf je makelaar kiest voor aankoop van uw eigendom? Zorg er dan ook voor dat je jezelf beschermt door beroep te doen op erkend (BIV) makelaar uit België ! 

Zonder bescherming en controle van hogerhand is kwaliteit niet gegarandeerd. Bij de aankoop van vastgoed van nieuwbouw in Spanje dient op een aantal zaken te worden gelet, zoals een bankgarantie.

Professionele begeleiding

Second Home Spanje heeft reeds jarenlang ervaring met Spaanse nieuwbouw projecten. Door onze kennis en ervaring worden enkel projecten aangeboden die voldoen aan alle wettelijke eisen en een juiste prijs-kwaliteit verhouding hebben. Laat u positief verrassen door onze service. We zijn uw eerste aanspreekpunt om al uw vragen voor, tijdens en na een project te beantwoorden om uw investering of tweede woning een succes maken.

Wel of geen bankgarantie?

Een bankgarantie is een garantie van de een financiële instelling dat het bedrag dat de koper aan de verkoper verschuldigd is, daadwerkelijk betaald wordt. De bank staat hiervoor garant. Het is wettelijk verplicht om een bankgarantie af te leveren. Soms proberen projectontwikkelaars koopcontracten af te sluiten zonder bankgarantie om kosten te besparen. Dit brengt onverantwoorde risico’s met zich mee voor de koper. Mocht om wat voor reden dan ook de projectontwikkelaar bijvoorbeeld failliet gaan, dan staat u zonder bankgarantie als koper machteloos en gaat het geïnvesteerde bedrag verloren.

 

Controle op het project

Een ander veelvoorkomend probleem is de controle op een nieuwbouwproject. Zijn alle formaliteiten, zoals bouwvergunningen en andere wettelijke verplichtingen, in orde? Wie houdt de voortgang van de bouw in de gaten om tijdig in te kunnen grijpen bij foutieve handelingen? Het uitvoeren van deze taken vergt expertise en tijd, maar is zeer belangrijk om uit te voeren.

De bovengenoemde lijst van problemen is zeker niet compleet. Op meerdere manieren bieden we verdere verdieping over mogelijke valkuilen bij nieuwbouwprojecten aan. Denk hierbij aan informatieavonden en georganiseerde reizen. Wilt u meer informatie, dan kunt u het contactformulier invullen, we beantwoorden graag al uw vragen.

Contacteer ons