Puur genieten! Daarom koop je een tweede verblijf in Spanje

Voor minder gaat Christophe Dobbelaere niet. “Ik maak er mijn persoonlijke missie van om een eigendom te vinden die helemaal aansluit bij wat je zoekt, en waar jij het meest van zal genieten,” vertelt de oprichter – zeg maar bezieler – van Second Home Spanje. “We gaan vér voor de Belgen die we begeleiden bij hun zoektocht naar een tweede verblijf in het zonnige Spanje.” 

“Aan geïnteresseerden vraag ik altijd: ‘waarom wil je iets kopen in Spanje?’ Soms kijken ze me dan verward aan. Maar ik wil méér voor hen betekenen dan wat Second Home Spanje op papier doet, immobiliën in Spanje. Die mensen willen genieten, maar wat is genieten voor hén?”  

Christophe is oprecht geïnteresseerd in de beweegredenen van de mensen die een woning in Spanje overwegen. “Dan kan ik hen het beste helpen. Ik wil je niet overdonderen met voorstellen, of je zo snel mogelijk meenemen naar Spanje. Eerst zit ik met je aan tafel en luister. Hoe zie je je toekomst in Spanje: de kinderen of kleinkinderen spetterend in het zwembad? Al vroeg op het jaar buiten ontbijten met zicht op de Spaanse natuur? Of met vrienden het culturele leven ontdekken? Elk scenario heeft impact op je keuze voor een tweede thuis. Ik ga op zoek naar je precieze behoeftes, en vind dan een pand dat daarbij aansluit. Nooit andersom. En altijd binnen je budget, ook dat is een erezaak voor mij.” 

+20 jaar liefde voor Spaans vastgoed

Wanneer je met Christophe Dobbelaere praat, voel je aan alles zijn liefde voor zijn vak. “Naar verluidt heb ik al heel jong gezegd dat ik ‘later’ huizen wilde verkopen. Dat leek me plezant om te doen, de wereld van immobiliën fascineerde me.”

Christophe op één van de info- en belevingsdagen van Second Home Spanje. 

En ja hoor: in 1997 begon Christophe als makelaar in Mechelen, hij startte meteen zijn opleiding en stage om erkend BIV-makelaar te worden. Nauwelijks twee jaar later nam hij het immobiliënkantoor over van zijn werkgever. 

“In 2001 heb ik een eerste woning in Spanje verkocht, via een Spaanse projectontwikkelaar die een Belgische partner zocht. Ook toen ging ik al ver in het begeleiden van de mensen die een tweede verblijf in Spanje zochten. Ik organiseerde infoavonden, ging bij hen thuis langs om de opties te bespreken, reisde met hen mee om panden te bezichtigen.”

“Toen we bij Christophe terecht kwamen, merkten we een hemelsbreed verschil. Hij luisterde écht naar ons. Onze vorige makelaar stelde allerlei panden in Spanje voor die toch niet ‘onze dada’ waren.”
Alain, eigenaar tweede verblijf in Torrevieja (Los Balcones)

Tot Christophes spijt bleek de combinatie met het groeiende kantoor in Mechels vastgoed moeilijk haalbaar. Het Spaanse verhaal moest noodgedwongen even op een lager pitje. “Tot mijn Spaanse contact me in 2011 opnieuw belde. ‘Misschien is de tijd rijp om de draad weer op te pikken?’ Ik was net op vakantie in Costa Blanca Noord en hoefde niet na te denken: ik klapte mijn strandstoel dicht, sprong in de auto en reed direct twee uur om met hem te aperitieven in Costa Blanca Zuid. Intussen liep het kantoor in Mechelen op wieltjes en kon ik wél af en toe een paar dagen naar Spanje.”

Zo ging de bal aan het rollen. Zo’n vijf jaar geleden ontstond Second Home Spanje als een platform voor BIV-makelaars die Spaans vastgoed willen verkopen. “Vandaag staan we vooral bekend als een makelaar die voluit gaat voor kwalitatief Spaans vastgoed voor Belgen. Met een vergaande persoonlijke begeleiding tijdens hun zoektocht, en nog lang daarna.” 

“Je kunt voor lange tijd op ons rekenen”

“Second Home Spanje bestaat uit een enthousiast en toegewijd team. Hier in België staan Chris en Lindsay in voor de administratie en de website. Maar de kans dat je Karl en Kath leert kennen is het grootst: zij wonen beiden in Spanje en begeleiden daar mensen op zoek naar hun droomwoning en volgen de bouwprojecten op, samen met onze partners ter plaatse. Daarnaast zorgen ze mee voor – hét belangrijkste – onze customer service. Want ook na je aankoop blijven we je met plezier bijstaan. Heel concrete hulp nodig in Spanje? Ons uitgebreid netwerk van Spaanse professionals schakel je met een gerust hart in.”

“Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg, was: ‘Christophe kwam hier binnen als verkoper, maar stapt buiten als een vriend’. Mensen duidelijk laten voelen dat ze voor lange tijd op me kunnen rekenen, da’s mijn hoogste doel. Wanneer ik ‘s avonds thuis kom, wil ik tegen mezelf kunnen zeggen: veel mensen vooruit geholpen vandaag. Wij helpen mensen te investeren in iets waarvan ze echt zullen genieten.” 

“We helpen mensen te investeren in iets waarvan ze echt zullen genieten.”
Christophe Dobbelaere, oprichter Second Home Spanje

Zowel in het voortraject, tijdens de bezichtigingsreis, bij het effectieve aankopen als daarna staat het Second Home Spanje-team aan je zij. Op alle vlakken. “Het doet me onnoemelijk veel plezier als iemand die jaren geleden een appartement kocht me nu vertelt: we zijn nog altijd tevreden over onze aankoop.”

“We helpen je keuzes te maken over het vastgoed zelf, maar vinden het ook cruciaal dat je goed voorbereid deze stap zet. Daarom brengen we je bijvoorbeeld in contact met een Belgische jurist die het Spaanse recht goed kent, zodat je het financiële en fiscale optimaal kan regelen. En nadat je de knoop doorgehakt hebt, bezorgen we je fase per fase de nodige info. Ook voor de kleine, heel praktische dingen. Waar huur je het best een auto, hoe kan je je aansluiten bij een Spaanse verzekering, welke airco-installateur is betrouwbaar … We nemen over de hele lijn je zorgen weg.” 

“Heel goede begeleiding gehad. Supervriendelijk. We hebben alles gevonden wat we wilden.”
Laetitia, eigenaar tweede verblijf in Torrevieja (Los Balcones)

Vraag je Christophe naar zijn toekomstplannen voor Second Home Spanje, dan zegt hij: ik wil nóg meer mensen nóg beter helpen. “Ik zie altijd mogelijkheden om te verbeteren. Die drive is onstopbaar. Weet je: vastgoed kopen in Spanje is anders dan in België iets kopen, een paar dorpen van bij je thuis. Je eigendom ligt op een stevige afstand van hier, je kunt niet zomaar even gaan kijken of de aannemer doet wat afgesproken is, je zit met een taalbarrière … Je kent er nog niemand en hebt er het raden naar wie betrouwbaar is. Die rol nemen wij voor je op, nog lang nadat je je handtekening gezet hebt.” 

“Zodra mensen via ons een tweede verblijf kopen, komen ze in de Second Home Spanje-familie terecht. Ik zie ze zorgen voor mekaar. Wij brengen hen ook in contact met elkaar. Op onze jaarlijkse receptie voor eigenaars vang ik gesprekken op als: ‘Oh, jij zit in Los Montesinos? Ik ook! Laten we eens samen een uitstap doen als we allebei in Spanje zijn’. Dat maakt mij gelukkig.” 

Tweede verblijf in Spanje: thuiskomen op vakantie

Christophe op één van de info- en belevingsdagen van Second Home Spanje. 

Dat een ondernemer als Christophe op een dag in Spanje terecht zou komen, stond bij wijze van spreken in de sterren geschreven. Hij kreeg de liefde voor het land met de paplepel mee. “Als klein manneke reisde ik met het gezin ‘s zomers naar de Costa Brava, op zoek naar de zon. Het bouwverlof begon, we sprongen de auto in, reden 1200 km en hop: vakantie! Mijn ouders genoten van sangria en cerveza ... Terwijl wij dobberden met een rubberbootje op de zee tot het tijd was voor een ijsje of een portie pollo a la brasa.”

Ook de volwassen Christophe Dobbelaere blijft na al die jaren lyrisch over Spanje. “Kameraden reageren altijd met ‘Veel plezier!’ wanneer ze horen dat ik weer eens vertrek. Grappig, want ik reis er meestal naartoe om te werken. Maar tegelijk klopt hun reactie: ik blijf er veel plezier aan beleven. Het is zo’n mooi land, zo gevarieerd, er is zo veel te doen … Ik beleef er echt het oneindige vakantiegevoel.”

Dat gevoel wil hij delen: “Het doet ons echt plezier te merken dat steeds jongere mensen bij Second Home Spanje komen aankloppen. Mensen wachten niet meer zo lang als vroeger om te genieten van hun spaargeld. Al herinner ik me ook een koppel hardwerkende zeventigers, ze hadden lang een aannemersbedrijf gehad en zeiden tegen mij: ‘we gaan eens beginnen genieten’. Ik had het hen al veel eerder gegund. Dus ook daar zorg ik er persoonlijk voor dat ze een tweede verblijf vinden waar ze dat voor de volle 100% kunnen waarmaken.”

Ben jij ook klaar voor een vakantie zonder einde? 

MAAK PERSOONLIJK KENNIS MET CHRISTOPHE

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Bericht gepubliceerd op
14/03/2024 - 14:51

Terug naar het overzicht