ENKELE LEUKE DORPJES AAN DE COSTA BLANCA!

Wil je graag eens een dagje strand overslaan? Aan de Costa Blanca zijn ook heel wat mooie dorpjes en kleine stadjes te ontdekken!
Wij lichten alvast een tipje van de sluier...

Dénia

Dénia is een heerlijke, oude vissersplaats gelegen vlak boven Jávea. Oud en nieuw zijn hier een perfecte mix; denk enerzijds maar aan de ruïnes van het kasteel en de moderne haven anderzijds. Gastronomie en gastvrijheid staan er centraal. Ontdek hier enkele must do’s.

MARKTJES

Op zoek naar leuke kledij, woonaccessoires, lederwaren, ...? Zelfs lokale voedingswaren vind je vast en zeker op de “Mercadillo” die elke maandag doorgaat op en rond de parkeerplaats van Torrecremada.

Mag ’t allemaal wat meer bohemien style zijn? Dan zal je je op de zomermarkt “Mercadillo Hippie” zeker niet vervelen! Hou je van originele tassen, juweeltjes, kleedjes? Hier scoor je een heel leuk souvenir, dat is zeker.

Mercadillo Hippie

BOOTTOCHT NAAR IBIZA

Nu we toch in de hippie sfeer vertoeven... Stap aan boord van de “Baleària” en 2u1/2 later zet je voet aan wal op een van de meest bruisende eilanden van de Balearen: Ibiza. Fiesta!

COCKTAILBAR ZENSA MARINA

Time to chill... In cocktailbar Zensa Marina zie je, vanop de trendy ligbedden, de zeilbootjes voorbij varen terwijl je zalig geniet van een heerlijke, frisse cocktail. Zensa Marina is gelegen in de jachthaven en heeft een groot terras met zwembad en lounge muziek op de achtergrond.

CASTILLO DE DÉNIA

Een bezoek aan dit kasteel van Andalusisch-islamitische oorsprong mag je absoluut niet missen. Vanop de top geniet je van een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee. Het fort is gelegen op de rotsachtige heuvel Monte Diana.

PLAYA DE LES DEVESES

Even relaxen aan 1 van de vele stranden van Dénia? Aan het rustige, ruime strand van Les Deveses met kristalblauwe zee vind je beachbars, restaurants, kan je strandstoelen huren en bovendien zijn er nog tal van andere watersportfaciliteiten.

Xaló

BODEGAS XALÓ

Xaló, de Valenciaanse naam voor Jalón, is een dorp gelegen tussen de vele wijnproducenten aan de Costa Blanca. 300 zonnige dagen/jaar, hoe kan het ook anders dat hier uitstekende wijnen geproduceerd worden? Breng zeker een bezoek aan de Bodegas Xaló. Tijdens de 6e editie van het wijnconcours van de “ Comunidad de Valencia” behaalde dit wijnhuis de “Gran premio 2021 PROAVA” met hun Mistela Riu Rau de edición limitada.  Meer dan 50 jaar ervaring, gegarandeerd wijnen en likeuren van hoge kwaliteit!

Bodegas Xalo Jalon Costa BlancaFoto van Mario La Pergola op Unsplash

VLOOIENMARKT

Dé trekpleister van Xaló is de wekelijkse vlooienmarkt. Ongeveer 200-300 kraampjes met een zeer gevarieerd aanbod: boeken, servies, meubelen,... Kortom, alles wat je van een rommel/antiekmarkt verwacht. Deze markt start om 8u ’s morgens tot 14u.

Villajoyosa

DE VROLIJKE STAD: LA VILA JOIOSA

Fotootje voor Instagram? Slenter dan eens door de oude stad La Vila. De vele gekleurde, smalle huisjes zullen je ongetwijfeld charmeren! De gezellige drukte maakt van deze kustplaats gelegen tussen Benidorm en Alicante een hele fijne “place to be”.

La Vila Joiosa

CHOCOLADE? ¡POR FAVOR!

Aandacht chocoholics! Je snuift letterlijk de sfeer van chocolade op bij het binnenrijden van de stad. De chocoladetraditie van Villajoyosa dateert al van de 19e eeuw. De chocoladefabriek Valor is een van meest bezochte musea van de Costa Blanca. Gratis rondleiding in het Engels of Spaans en op het einde heerlijk proeven. Wie kan hieraan weerstaan? De ganse rondleiding met proeverij duurt ongeveer 45 minuten.

 
 
 
Bericht gepubliceerd op
30/08/2022 - 10:10

Terug naar het overzicht