Nieuws

“Puur genieten! Daarom koop je een tweede verblijf in Spanje”

Onze oprichter – zeg maar bezieler – Christophe Dobbelaere geeft zich ten volle voor elke klant: “Ik heb een onstopbare drive om meer te willen doen voor de mensen die we bij Second Home Spanje helpen.” Leer Christophe kennen in dit interview.

Costa Blanca in de lente: 7 tips voor uitstapjes

Stralende zon, droog weer, maar nog nét te koud voor een dag strand? Geen nood: de Costa Blanca telt genoeg bezienswaardigheden die in de lente eens te meer tot hun recht komen. Lees hier 7 tips voor uitstapjes

Enkele leuke dorpjes aan de COSTA BLANCA!

Wil je graag eens een dagje strand overslaan? Aan de Costa Blanca zijn ook heel wat mooie dorpjes en kleine stadjes te ontdekken! Wij lichten alvast een tipje van de sluier...

Je vindt het vastgoed aan de Costa Blanca. Kom het mee ontdekken op onze Info-en sfeerdag!

Je droomt allang van een tweede verblijf in Spanje en je wil graag investeren in onroerend goed? Misschien zijn er nog wat twijfels en weet je niet goed hoe je aan deze spannende zoektocht moet beginnen? Goed nieuws!! Op zaterdag 3 september 2022 verwelkomen wij je graag op de Costa Blanca Info-en sfeerdag. Je hebt de keuze uit verschillende seminaries en bij de verschillende infostanden zal je vast en zeker een antwoord krijgen op heel wat praktische vragen. Bovendien kan je doorlopend genieten van een glaasje cava, sangria en heerlijke Spaanse tapas.

10 manieren om in de kerstsfeer te komen in Spanje

December is ook in Spanje de feestmaand met kerstmis, oud op nieuw en in het geval van de Spaanse kerstdagen ook Driekoningen op 6 januari. Voor velen is het een wens om kerstmis te vieren in Spanje, het weer is immers aangenamer en de zon schijnt waarbij het soms mogelijk is om overdag in je t-shirt op straat te lopen. Maar hoe kom je nu als bezoeker of als inwoner van Spanje toch in de kerststemming?

De Costa Blanca: veel méér dan alleen zon en strand!

De Spaanse Costa Blanca, wordt ook weleens de witte kust genoemd vanwege zijn prachtige witte zandstranden. Dit gebied strekt zich uit van Denia in het noorden tot aan Pilar de Horadada net ten zuiden van Alicante. En met 200km kustlijn, een heerlijk klimaat en een prachtig bergachtig landschap daartussen is de Costa Blanca al tientallen jaren een populaire bestemming voor vakantiegangers en tweede huiseigenaren.

De zomer is alvast echt begonnen wat betreft de temperaturen in Spanje

Het is al enkele dagen goed aan het zomeren op sommige plaatsen in Spanje. Inwoners en bezoekers kunnen zich alvast opmaken voor de start van de zomer. Op zaterdag 1 juni is de meteorologische zomer begonnen maar de échte zomer begint pas op 21 juni om 17.54 uur.

Spanje heeft Italië voorbijgestoken in de ranglijst van gezondste landen ter wereld!

Waar leven de inwoners het langs en is de lokale gastronomie het gezondst? Bloomberg heeft het voor ons uitgezocht dankzij de gegevens van de Wereldgezondheisorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank. Daarbij wordt er natuurlijk met enkele belangrijke factoren zoals de levensverwachting, gezondheidsrisico’s, obesitas, beschikbaarheid van schoon water en sanitair en mentale gezondheid rekening gehouden.

Onderzoek bewijst de theorie van de Spanjaarden: Een siësta houden is goed voor een mens

Voor de Spanjaarden is het niets nieuws maar Amerikaanse wetenschappers zijn het erover eens dat het houden van regelmatige siësta’s goed is voor een mens en dat de namiddagslaap grote voordelen heeft voor de gezondheid en het vermogen van een persoon.

Waar kan je walvissen spotten in Spanje?

Veel mensen weten dit misschien niet, maar in Spanje kan men degelijk walvissen spotten! In de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan worden regelmatig walvissen gezien die kort aan de kust komen en dus zichtbaar zijn vanaf het land. In de meeste gevallen zal je wel aan boord van een boot moeten gaan om walvissen in open water te kunnen spotten. Helaas spoelen er af en toe ook walvissen aan op strand, deze zijn jammer genoeg in de meeste gevallen overleden dan.

El día de los enamorados, ook in Spanje wordt Valentijn met veel hartjes gevierd

Valentijnsdag is de dag waarop je je geliefde extra aandacht geeft. Je zet hem/haar eens stevig in de bloemetjes, cadeautjes of je geeft een bloemetje of een kaartje. Het verhaal achter Valentijn gaat echter een hele tijd terug. Wanneer Paus Gelasius I in 496 verkondigde dat 14 februari de dag van de Heilige Valentijn zou zijn, werd sindsdien Valentijnsdag altijd op 14 februari gevierd. Voor velen onder ons heeft deze liefdesdag nog steeds een extra betekenis.

Vijf keer per dag eten is dik oké in Spanje

In Spanje zeggen autoriteiten, specialisten en instellingen dat vijf keer eten per dag het gezondst is. In Spanje houden ze zich hier ook voornamelijk aan, ook als is dat niet voor iedereen mogelijk. Als je veel naar Spanje gaat of daar woont weet natuurlijk dat men in het zuiden een ander levensritme heeft en dat toont zich ook in de maaltijdmomenten en dagindeling wat betreft het eten.