Waarom is Spanje de uitgelezen locatie?

300 dagen Spaanse zon per jaar!

300 dagen zon per jaar in Spanje

Spanje heeft echt een mediterraan klimaat. Wie geen fan is van vriestemperaturen, kiest dan ook steeds meer om te overwinteren onder de Spaanse zon. Op sommige plaatsen klimmen de temperaturen in de winter nog tot een mooie 20°C. Overwinteren in Spanje is erg populair, en niet voor niets natuurlijk.

Vlot en goedkoop heen en weer vliegen

Spanje is vanuit België vlot bereikbaar met het vliegtuig. Na amper twee uur vliegen land je al op Spaanse bodem.  Je kan dus perfect op vrijdagavond na het werk naar Spanje vliegen en op maandagochtend terugvliegen wanneer de nieuwe werkweek start. Die vlotte bereikbaarheid spreekt eigenaars en kopers van een tweede verblijf enorm aan. Kortom, je ticket naar siësta’s en sangria’s in de zon.

De diversiteit die Spanje heet!

Of je nu houdt van een vakantie waarbij je geniet van het strand en de zon, waar je volop bezig bent met cultuursnuiven of waar je verschillende steden en schilderachtige dorpjes wil ontdekken, in Spanje kan het allemaal en het ligt niet aan de andere kant van de wereld. De architectuur, smalle straatjes, gezellige terrassen waar je kunt genieten van de heerlijke tapas zijn de ingrediënten voor je trip.

Proeven van geuren en kleuren

Spanje staat bekend om zijn tapas en heerlijke wijnen. Is lekker eten voor jou op vakantie een grote prioriteit? Dan zit je in Spanje goed. Tapas zijn echter niet het enige culinaire hoogstandje van Spanje. Vergeet ook de pintxos, paella, marisco (vis), carne (vlees) of verduras (groente) niet te proeven … er is voor elk wat wils.

Hole in one: golfen in Spanje

Spanje staat niet alleen garant voor zon en zee, maar is ook een populaire golfbestemming. Zeker aan de Costa Blanca zijn talrijke golf courses te vinden. Spanje telt meer dan 300 golfbanen en heeft ook zelf een behoorlijk aantal enthousiaste golfers. Op de Spaanse golfbanen is het nooit echt druk maar de golfbanen zijn meestal wel heuvelachtig.

Goedkoper levensonderhoud

Dat Belgen nog altijd graag naar Spanje trekken, heeft te maken met de zon, maar dat het leven er een pak goedkoper is, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Waar België voor voeding zoals brood, vlees, vis en zuivelproducten telkens ver boven de gemiddelde Europese prijzen zit, blijft Spanje nog altijd zo goed als voor alles ver onder het gemiddelde.

Een goede zaak voor de gezondheid

In Spanje vind je een gespecialiseerd netwerk van medische centra en eerstelijns gezondheidszorg met ziekenhuizen dat alle vitale en menselijke behoeftes dekt. Pijn of verzorging is universeel en je zou kunnen stellen dat de taalbarrière het enige struikelblok is. Maar niets is minder waar! Vandaag vinden we Nederlandstalige dokters in de meeste grote steden of centra van Spanje terug.

De figuurlijke baksteen in de maag

Wie over spaargeld beschikt, weet dat het momenteel weinig nut heeft om het op een spaarrekening te zetten. In de meeste landen is het nauwelijks nog mogelijk meer dan 1% of zelfs 0,5% rente te krijgen. Mede door de inflatie wordt je geld op een spaarrekening dus eigenlijk alleen maar minder waard. Maar er is ook een veel zonniger alternatief: investeer in een woning in Spanje!