Spanje heeft Italië voorbijgestoken in de ranglijst van gezondste landen ter wereld!

(bron: persbureau Bloomberg)

Waar leven de inwoners het langs en is de lokale gastronomie het gezondst? Bloomberg heeft het voor ons uitgezocht dankzij de gegevens van de Wereldgezondheisorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank. Daarbij wordt er natuurlijk met enkele belangrijke factoren zoals de levensverwachting, gezondheidsrisico’s, obesitas, beschikbaarheid van schoon water en sanitair en mentale gezondheid rekening gehouden.

Twee jaar geleden stond Spanje nog op de zesde plaats van de 169 landen die opgenomen worden in deze lijst. Sinds dit jaar glinstert Spanje op nummer één. De hoofdreden voor de eerste plaats is de levensverwachting en het eetpatroon, wat maakt dat Spanje het gezondste land van 2019 is. Enkel de Japanners en de Zwitsers doen het beter op het gebied van levensverwachting.

Er wordt gespeculeerd dat in 2040 Spanje ook dat stokje zal overnemen van Japan. Spanjaarden zouden dan gemiddeld 85,8 jaar oud worden, de Japanners 85,7 jaar.

Er is ook bewezen dat de Mediterrane eetpatronen zijn vruchten afwerpt. Volgens een onderzoek van de Medische Universiteit van Navarra is het gevarieerde dieet dat vooral bestaat uit groenten, fruit, noten, extra vierge olijfolie, vis en kip beter voor de cardiovasculaire gezondheid dan een vetter eetpatroon.

Plaats 28: België

Italië staat op de tweede plaats in deze ranglijst, maar scoren nog steeds uitstekend. Landen die ook goed gepresteerd hebben zijn IJsland, Japan, Zwitserland en Zweden. De top tien wordt vervolledigd door Australië, Singapore, Noorwegen en Israël. Op de uiteindelijke 28ste plaats vinden we België terug met een score van 80,46.

Bron: HLN

Bericht gepubliceerd op
17/06/2020 - 00:00

Terug naar het overzicht