fbpx

Getuigenissen

All Testimonials

Christine en Dirk

Onze Spaanse droom startte ongeveer 2 jaar geleden. Na veel grasduinen op internet, en het bezoek aan verschillende makelaars, kwamen wij terecht bij Second Home Spanje in Mechelen. Bij het eerste contact hadden we al het gevoel van yes, hier weten ze echt wel waarover ze het hebben. Hun aanbod is overweldigend, voor elk wat wils. Verschillende mogelijkheden werden besproken, eerst op het kantoor, daarna bij ons thuis. Wat voor ons belangrijk was, was een persoonlijke aanpak en de volledige begeleiding van A tot Z, ook voor alle formaliteiten in Spanje. Redelijk snel vonden we een eigendom dat op papier voldeed aan onze wensen. We beslisten er voor te gaan. Niet veel later vertrokken we samen op prospectietrip naar Spanje.

Christophe Dobbelaere en de Spaanse bouwpromotor namen ons 3 dagen mee op sleeptouw en zorgden voor alles : overnachtingen in hotel met zwembad, bezichtiging appartement, bezoek advocatenkantoor, sight-seeing in de omgeving, bezoek politiekantoor voor aanvragen NIE nummers, lekker gaan eten, contact met dienst Beheer en Verhuur ter plaatse, ….

Alles wat in België beloofd was, bleek ook werkelijkheid ! Top!

Geert en Jeannique

Beste Christophe,
We willen je even zeggen dat onze ervaringen met uw kantoor vooral positief zijn. De begeleiding van de prille start, tot de laatste stap was professioneel, menselijk. De afspraak voor uw bezoek aan ons was correct. Bij ons plaatsbezoek werden we goed opgevangen. We kregen onderweg al uitleg over de projecten die we gingen bezoeken. Bij het eerste project was het voor ons al een schot in de roos. Na een tweede bezoek was onze keuze al gemaakt en kozen we voor ons eerste gedacht. Rapper dan voorzien was het dus geregeld en konden wij nog een dag volop Torrevieja verkennen.

Ook het verblijf in het hotel was goed geregeld. Het was echt een luxueus hotel, met een lekker ontbijt, en niet zo een derderangsverblijf Ook de verdere afspraken werden goed nageleefd, het tweede huisbezoek door jullie hier in België en dan de defenitieve aankoop in Torrevieja. Ook de datum van oplevering werd correct meegedeeld. Bij de defenitieve afhandeling werd de regeling van het hotel, de verdere begeleiding naar het politiebureel (NIE nummer, bank, plaatsbezoek, tolk en notaris vlot afgehandeld) We zijn op geen enkel ogenblik aan ons lot overgelaten. Na de eerste ondertekening van een contract werd onze borg al teruggestort. Wat ook een pluspunt is is dat de contactpersoon in Spanje de Nederlandse taal machtig is. Voor veel mensen kan dat ook wel belangrijk zijn.

Mathieu en Irène Verwilghen

Christophe, Bij deze wil ik je feliciteren bij de volledige en correcte begeleiding,die je hebt gegeven bij de aankoop van ons appartement in Spanje. Jullie organisatie ,de reis ,de begeleiding ,de voorziene overnachting waren tot in de puntjes geregeld. En wat mij dan nog het meest vertrouwen heeft gegeven,was ons eerste gesprek,waar afdoend is geluisterd geworden en tevens opmerkzaam is gemaakt ,waarvoor een bepaald vastgoed wel of niet in aanmerking kwam. Kort maar krachtig,ik zou diegene die in Spanje willen kopen jullie van harte aanraden Met dank

Kris Van den Bogaert en Kathleen Swaelen

In Augustus 2015 tijdens onze vakantie in Spanje beslissen mijn vrouw en ik om een investering te doen in Spanje. Christophe Dobbelaere van Second Home Spanje in Mechelen bleek voor ons de ideale partner voor een zoektocht aan de Costa Blanca. Door een doorgedreven voorgesprek wist Christophe voor ons een voorselectie te maken van een aantal panden in de buurt van Torrevieja. Enkele weken later zijn we met Christophe naar Spanje gereisd om ter plaatse te gaan kijken; deze begeleiding heb je als Belg in Spanje echt nodig! Second Home Spanje heeft ter plaatse ook de juiste partners om de zoektocht te vereenvoudigen. De voorgeselecteerde panden bleken van goede kwaliteit, door tijdens de bezichtigingen verder naar onze wensen te luisteren werd de zoektocht nog iets beter gestuurd waardoor we reeds na één dag het ideale appartement gevonden hadden. Ook tijdens het verdere administratieve verloop in België en Spanje was de begeleiding TOP. Op twee maanden was alles rond; van zoektocht tot aankoop.

Mevr. Joly

Langs deze weg willen we laten weten dat we na contact met Christophe Dobbelaere overgegaan zijn tot een aankoop in het buitenland. Tevens dient gezegd dat wij met al onze vragen bij hem terecht konden en dat wij steeds een correct antwoord ontvingen zelfs tot op heden (na de aankoop) kunnen wij nog steeds bij hem of zijn buitenlandse partner terecht.

Pol en Mimi Vanhauter (Zeebrugge)

We hebben Christophe ontmoet op een Second Home beurs en we voelden onmiddellijk dat het klikte. Hij was erg professioneel maar heel gemakkelijk in de omgang. Zo hebben we besloten om een bezichtigingsreis te maken. De selectie die Christophe had gemaakt beantwoordde volledig aan onze eisen en wensen. Maar… als laatste te bezichtigen pand heeft hij ons meegenomen naar een bungalow in het Vistabella Golf Resort, hoewel dit eigenlijk niet direct in de lijn lag van onze wensen. Toch waren we onmiddellijk verkocht en ondertussen zijn we de trotse eigenaars van een in aanbouw zijnde bungalow. Door onze gesprekken tijdens de bezichtigingsreis wist Christophe beter dan wijzelf wat we zochten! Nu nog wachten tot eind juni voor de oplevering, maar ik ben ervan overtuigd dat alles van een leien dakje zal verlopen.

Frédéric & Sandy D. (Wervik)

Sinds 1 jaar zijn we de gelukkige eigenaars van onze bungalow in Torrevieja. Alles begon in september 2014 toen we zin hadden om een 2de verblijf te kopen aan de Spaanse Costa Blanca. Na wat info opgezocht te hebben op internet besloten we om op een infoavond te gaan van Second Home Spanje. Daar kwamen we in contact met Christophe Dobbelaere en het klikte meteen. Hij was altijd zeer begripvol en zeer beschikbaar. Vervolgens werd de praktische afhandeling ivm ons verblijf tijdens het prospectie bezoek, tot in de puntjes geregeld. Alles wat ons werd voorgesteld was een trouwe weergave van wat er echt ter plaatse te vinden was. Voor de aankoop was alles voorzien: advocaat, notaris, aankoop van meubels, verzekeringen, enz… Er is altijd ter plaatse een contactpersoon voor alle informatie. Ook voor de afwerking, niets aan toe te voegen. De termijnen worden gerespecteerd, alles is first-class. Tevredenheid over de hele lijn! Kortweg, we hadden geen onaangename verrassingen en ook niet onbelangrijk,tot op heden is Christophe nog altijd bereikbaar voor de nodige info.

Dries & Femke

Wij willen graag onze goede ervaringen met Second Home Spanje delen. Zij hebben ons helpen zoeken naar het stekje van onze dromen. Voordat wij op 3 daagse trip zijn vertrokken, hebben wij een paar goede gesprekken gehad, wij werden dan ook heel goed voorbereid… Wij hadden tijdens onze trip een prachtig hotel! Wij hebben vlug onze droom gevonden, Christophe voelde dan ook perfect aan naar wat wij op zoek waren! Niks was hem dan ook teveel om een kijkje te gaan nemen. Wij zijn ook heel tevreden over de service na verkoop, want dat is tenslotte ook een heel belangrijk punt! De bijstand om bijkomstige zaken te regelen, (bank, notaris….) is TOP Wij kijken terug op een geslaagd avontuur. Een tevreden koppelke Dries & Femke

Mevr. Vandevoorde

Beste Christophe,

In dit mailtje wil ik vertellen hoe super ik de samenwerking met Christophe van Second Home Spanje heb ervaren. In maart 2015 was ik wat op het internet aan t surfen omdat mijn interesse om een appartement te kopen in Spanje aan de Costa Blanca erg groot was. Ik had mijn gegevens doorgegeven en werd snel nadien gecontacteerd door Christophe. Vrijdag 27 maart is Christophe bij mij thuis geweest en we hadden een goed contact en ik had direct volledig vertrouwen in hem.

Toen maakten we de afspraak om appartementjes in de streek van Torrevieja (Alicante) te gaan bezichtigen. Op donderdag 16 april vertrokken Christophe, Lientje-mijn dochter- en ik vanuit Zaventem naar Alicante. Daar aangekomen stond het team in Torrevieja ons al op te wachten. We gingen allen samen ontbijten en maakten kennis met elkaar.

Nadien bezochten we enkele appartementjes maar mijn hart was verloren aan de bungalows van Oasis Beach. Ik had de foto’s al meerdere malen bekeken en dacht dat dit een rendering was ; maar ter plekke aangekomen was het nog mooier in het echt! Daar bezochten we de kijkwoning en die was superstrak en modern… We aten samen lekkere tapas en bezochten enkele mooie stranden en genoten van het mooie zicht. ‘s Avonds aten we samen en Christophe had de vluchten en ook het mooie hotel geboekt voor ons.

Ik moest het allemaal eventjes laten bezinken maar was zo enthousiast over de bungalows van de Oasis Beach zodat we vrijdag terug naar Oasis Beach VII trokken in Orihuela Costa en er was nog een bungalow op de benedenverdieping die in ruwbouw was en ik besloot om ze te kopen.
Nadien zijn we de inrichting gaan kiezen van wasmachine,ijskast, zetel, bedden enz. Toen zijn we met zijn vieren lekker gaan eten om dit te vieren en zaterdag vlogen we terug huiswaarts. Het was wel een snelle beslissing maar ben er ongelooflijk blij mee!

Voor Christophe was niets teveel en alles was perfect geregeld! In juni zijn mijn dochter en ikzelf teruggegaan naar Spanje en we zijn dan naar de bank,notaris en voor de NIE NUMMER geweest en dit werd allemaal samen met ons gedaan, zodat wij niets moesten regelen…
Toen we aan ons appartementje kwamen en de deur opendeden, stonden we perplex! Alles was perfect in orde, het was prachtig en helemaal zoals ik het me voorstelde. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen om alles supervlot te laten verlopen. Hiervoor wil ik iedereen nogmaals bedanken. Ik geef ze allemaal een dikke 10/10 voor de service en vriendelijkheid!!!!

Dus bij deze beveel ik de samenwerking met Second Home Spanje aan iedereen aan….

Mevr. Frieda Vandevoorde

Pierre en Frieda De Gelas – Theys

We waren al een tijdje van plan een tweede verblijf te kopen in Spanje maar we zochten nog naar een betrouwbare tussenpersoon. Via vrienden kwamen we in contact met Christophe Dobbelaere die ons voorstelde alles bij ons thuis te komen uitleggen.

Dat bezoek verliep heel positief. Alle concrete en correcte informatie werd ons gegeven en we planden onmiddellijk een bezichtigingsreis om, samen met Christophe, verschillende vakantiewoningen te bekijken.

De reis was tot in de puntjes geregeld. Het hotel was uitstekend. Christophe en Braulio, een nederlandssprekende supersympathieke Spanjaard,hebben ter plaatse werkelijk alles gedaan om ons droom-appartement te vinden. Ze voelden perfect onze wensen aan zodat we aan het einde van de eerste dag onze definitieve keuze al gemaakt hadden.

Heel erg bedankt voor de uitstekende begeleiding en proficiat aan gans het team voor de perfecte service.
Frieda en Pierre

B & K

In oktober jl. vertrokken wij met Christophe Dobbelaere naar Spanje om er enkele projecten te gaan bekijken. Wij beoogden reeds geruime tijd de aanschaf van een vakantiewoning maar dit was onze eerste (begeleide) zoektocht. Vrienden van ons hadden er reeds een appartement via Christophe aangekocht. Hun ervaring was zeer positief en dit heeft ons dan ook over de streep getrokken om met hem contact op te nemen en in zee te gaan.
De reis verliep bijzonder aangenaam en Christophe was uiterst professioneel in de omgang en zeker niet de opdringerige makelaar en dat was voor ons een groot pluspunt. Alle bezoeken verliepen zeer vlot en de ‘studiereis’ was tot in de puntjes georganiseerd. Geen moeite was hem teveel en hij voelde ons als klant zeer goed aan. Uiteindelijk opteerden wij voor een aankoop in Costa Blanca Noord. De ondersteuning en begeleiding tijdens onze zoektocht was van groot belang daar het anders, voor ons althans, zoeken was naar een speld in een hooiberg.
Wij kijken terug op een zeer positieve ervaring.

Groetjes,

B & K

Familie Van Damme – Maertens

Wij hebben een aangenaam voorafgaand gesprek gehad met Christophe. We hebben al onze wensen besproken en samen de regio op plan bekeken. Aangekomen in Spanje had Christophe een selectie van appartementen gemaakt die iets voor ons zouden kunnen zijn, allemaal hadden ze wel iets wat we vermeld hadden en zo hebben we ook het perfecte appartement voor ons gevonden. We hebben een zeer goede begeleiding gehad en het was een zeer aangenaam en interessant verblijf in Spanje met als resultaat dat we naar huis gingen en ons droomappartement aangekocht hebben en de meubels gekozen en dat allemaal in 1 weekend.

Topservice!!

Mevr. Vernaillen

De eerste avond dachten we, allemaal mooie appartementen maar niet 100% gaat ons wel lukken? De volgende dag werden we weer met veel plezier rondgereden van hier naar daar om onze droom te vinden. Christophe was nog altijd even rustig zonder ons te doen kiezen voor iets. We reden de avenue van de kust af en het voelde als thuiskomen daar was onze second home. Alles werd geregeld voor de reservering en zijn we lekker gaan eten. Dank aan Christophe en onze Spaanse Hollander voor de goeie zorgen Second Home Spanje is een aanrader.

De Hr. Van Acker A.

Christophe kent zijn job door en door en is eveneens een heel behulpzame en ervaren man die het beste voor heeft met zijn klanten.

JV

Van bij de aankomst werden we door Christophe en Braulio (Spaans makelaar die uitstekend Nederlands spreekt) hartelijk ontvangen. We begonnen meteen met de bezichtiging, maar we kregen het nooit benauwd, t.t.z. kregen nergens het gevoel te worden gepusht tot aankoop. We deden ons ding en beslisten zelf verdere info te vragen of weg te gaan naar een volgend project. De siesta’s verliepen zoals het hoort, met tapas en rust en met de nodige tijd voor een persoonlijke babbel over de dingen des leven. Toen we uiteindelijk beslisten volgde een rustige administratieve afhandeling met afsluitend diner en ‘amicale’ gesprekken. Van nature ben ikzelf terughoudend en wantrouwig, maar dit was één van de keren in mijn leven, dat ik mij durfde te laten meeleiden. Besluit: klasse en beroepskunde van de twee heren. Dank en vriendelijke groet.

Danielle Moens

Wij hebben met Christophe kennisgemaakt op de second home beurs in Gent vorige zomer. Er werd een afspraak gemaakt voor een huisbezoek enkele weken later. We kregen een duidelijk antwoord op onze vragen en er werd een beeld geschetst van wat we mochten verwachten. In januari 2017 gingen we op inspectiereis en ontmoeten daar ook Braulio. De projecten die we te zien kregen waren goed afgestemd op onze smaak m.b.t. Inrichting, ligging, bouwstijl. We kregen van Christophe en Braulio voldoende tijd om te kijken en vragen te stellen. Er werd zelfs terug gegaan naar het project dat ons het meeste aansprak om een nog beter beeld te krijgen. Ook de omgeving werd aan ons voorgesteld. S’ middags gingen we met zijn allen tapas eten. Het hotel waar we verbleven was schitterend. We hebben uiteindelijk een dakappartement gekocht in Oasis Beach x en wachten nu vol ongeduld op de oplevering. Ondertussen gingen we nog terug om meubels te kiezen samen met Braulio. Ook die service, van Eva, was geweldig. Kortom alles verliep tot nu naar wens. Christophe en Braulio BEDANKT ! Willy en Danielle

Leonel Craeye

Alleen hadden we het niet klaargespeeld, kwestie taal en kennis van het vak, klantvriendelijk en aangenaam.

Van Wiele Didier

Wij waren zeer tevreden met het eindresultaat, er waren panden die we wel zagen zitten maar waar we nog twijfels bij hadden, tot we de laatste zagen en we keken naar elkaar en zeiden van wauw dit moet het gewoon worden, waren er direct verliefd op. Dit wordt zeker en vast onze “second home”.

Beutels Leo

Christophe was aangenaam gezelschap en hij begreep dadelijk welk soort woning we zochten. Reeds bij de derde bezichtiging hadden wij onze keuze gemaakt, waarvoor dank.

Guy & Chantal Heremans Bacci

We waren heel tevreden op de manier dat Christophe bij ons thuis alles goed uitgelegd heeft.Ook de rondleiding door Braulio was heel goed verlopen.Aan de hand van ons budget heeft hij ingezien wat we zochten.We zijn nu nog altijd tevreden en kunnen nog altijd met ons vragen bij jullie terecht.

De Fauw Kurt

Onze zoektocht naar een fijn huis voor een haalbare prijs met heel wat persoonlijke wensen, werd dankzij de goede voorbereiding van het Second Home Spanje team in samenwerking met het plaatselijke team een heerlijk avontuur. Slechts 2 goed gevulde dagen met bezoeken aan allerlei huizen die grotendeels voldoen aan die wensen vonden we onze 2e thuis. Dankzij de goede vertaling van het contract en de professionele begeleiding van het aangeboden advocatenbureau voelden we ons zeker van onze aankoop. Wij kochten ons huis op plan. Een avontuur met op het eind ons eigen droomhuis in het zonnige Zuiden. Bedankt!

Wagelmans Rudi

Alhoewel wij onderling als koppel zelfs er verschillende meningen op na hielden, aan welke eisen een tweede verblijf diende te voldoen, vond Christophe al na het eerste gesprek een voortreffelijk compromis. Het duurde bijgevolg dan ook niet lang voor we onze keuze tijdens het bezoek in Spanje gemaakt hadden. Nog steeds zijn we verbaasd hoe iemand zoals Christophe zich kan inleven en een beeld kan scheppen van zijn cliënteel. Een dikke pluim op zijn hoed als immobiliair zou echt niet misstaan!!! R & C

De Mulyder – Billens

Na ons allereerste contact met Christophe Dobbelaere hadden wij al zoiets van…..(u kent zeker zo’n typisch goed gevoel…) De daarop volgende contacten zijn vlekkeloos verlopen. De bezichtigingsreis was heel goed voorbereid. De gesprekken verliepen steeds in een gemoedelijke maar toch steeds correcte sfeer zodat wij ons een duidelijk beeld konden vormen van alle voorgestelde projecten met hun pro en contra. Wij hebben uiteindelijk dit alles afgesloten met de aankoop van een nieuwbouwappartement in Torrevieja. Achteraf zijn wij heel blij dat wij met Second Home Spanje hebben samengewerkt……Mochten wij het “morgen” nog eens overdoen dan is onze keuze (heel) vlug gemaakt. M & J

Familie Herremans

We waren heel tevreden op de manier dat Christophe bij ons thuis alles goed uitgelegd heeft.Ook de rondleiding was heel goed verlopen.Aan de hand van ons budget heeft hij ingezien wat we zochten. We zijn nu nog altijd tevreden en kunnen nog altijd met ons vragen bij hem terecht.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief