De Costa Blanca: veel méér dan alleen zon en strand!

De Spaanse Costa Blanca, wordt ook weleens de witte kust genoemd vanwege zijn prachtige witte zandstranden. Dit gebied strekt zich uit van Denia in het noorden tot aan Pilar de Horadada net ten zuiden van Alicante. En met 200km kustlijn, een heerlijk klimaat en een prachtig bergachtig landschap daartussen is de Costa Blanca al tientallen jaren een populaire bestemming voor vakantiegangers en tweede huiseigenaren.

Naast de stranden zijn er een aantal geweldige stads- en dorpsbestemmingen. Alicante is een mondaine stad vol oude charme en met veel historische gebouwen, parken en kunstgalerijen om te bezoeken. Alicante staat bekend om zijn duizelingwekkende explanade, de ‘Explanade de España’, een prachtig marmeren wandelpad versierd met een wervelend ontwerp en een geweldige plek om te ‘flaneren’ en in de mediterrane levensstijl te komen.

Naast Alicante zitten de kleinere steden zoals Denia, Elche, Javea en Villajoyosa vol met lokale charme en hebben ze allemaal hun eigen geschiedenis en tradities. Als je geluk hebt, kun je een lokaal feest vieren, genieten van het vuurwerk en samen met de lokale bevolking dansen!

De Costa Blanca heeft ook vele historische bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder ruïnes, kastelen, Romeinse overblijfselen en kathedralen. In het gebied dat ooit werd bezet door de Romeinen en later door de Moren kun je nog steeds restanten zien van een rijke en vaak bloederige geschiedenis.

Voor natuurliefhebbers en wandelaars heeft de Costa Blanca ook veel te bieden. Niet ver van de kustlijn is dit gebied bergachtig en een thuis voor dieren in het wild en bijzondere vogels zoals bijvoorbeeld de steenarend. Er zijn goed gemarkeerde wandel- en fietspaden met adembenemende uitzichten en een echte kans om in contact te komen met de natuur.

Als je van je van grote steden met een assertief karakter houdt, heeft Benidorm het allemaal! Het originele vissersdorp uit de jaren ‘60 herbergt tegenwoordig een iconische skyline met hoge hotels en appartementsgebouwen, indie muziekfestivals en sportevenementen.

Ooit bekend om de Britse toeristen die zich hier misdroegen, is Benidorm tegenwoordig zijn enigszins twijfelachtige reputatie kwijt en is het getransformeerd in een levendig en populair resort met veel nachtleven, cabaret en plekken om veilig uit eten te gaan.

De Costa Blanca is veel meer dan alleen een strand met veel zon, maar als je van het strandleven houdt en gewoon zin hebt om je te ontspannen aan zee, heb je ook hier een grote keuze aan bestemmingen om te bezoeken en om van te genieten.

Bericht gepubliceerd op
17/06/2020 - 00:00

Terug naar het overzicht