Steeds meer Belgen trekken gedurende de koude en natte maanden richting het buitenland.

Spanje is bij veel Belgen, maar ook Nederlanders, populair om de wintermaanden door te brengen. Over het algemeen zijn de temperaturen een stuk beter en is het leven er vaak ook goedkoper. Overwinteren in Spanje is een goed idee maar bovendien ook nog eens gezond!

Regen, sneeuw, ijzige kou, en snijdende wind, het is ons allemaal niet vreemd tijdens de wintermaanden. Veel mensen kunnen hier dan ook niet goed meer tegen en verkiezen om het trieste weer achter zich te laten en richting het zuiden van Europa te trekken om er te overwinteren. Dit leek vroeger meer iets voor de 65-plussers te zijn die veel tijd hebben, tegenwoordig zijn er steeds meer 50-plussers en jonger die richting Spanje trekken tijdens de winter. Voor degenen onder ons die vanop afstand kunnen werken is dit de ideale situatie. Het aangename mediterrane klimaat en de betere weersomstandigheden zijn ideaal om die gure winter in eigen land te vergeten.

Last van winterdepressie?

Veel mensen hebben hier wel degelijk last van. Winterdepressie begint bij de meesten als het buiten steeds donkerder en kouder wordt. Aangezien het lichaam natuurlijk daglicht nodig heeft is het aangenamer om met een zachtere temperatuur buiten te zijn. Hierdoor kiezen veel mensen voor een verblijf in Spanje tijdens de wintermaanden, om dus aan de winterdepressie te ontkomen.

Kwaaltjes

Artrose en reuma worden niet wonderbaarlijk genezen door het betere klimaat in Spanje, maar het kan al een heel groot verschil maken. De pijn wordt grotendeels verlicht wanneer men zich in een warmer klimaat bevindt. Ook astmapatiënten genieten vaak meer in een warmer klimaat aangezien de luchtkwaliteit vanwege de verwarming niet achteruit gaat.

Stress

December brengt voor velen veel stress mee. Drukke agenda en niet te vergeten de kerstdagen en eindejaarsstress. Door naar Spanje te trekken voorkom je die stress en beleef je een decembermaand heel anders. Mensen die tijdens deze periode naar Spanje trekken ervaren deze maand helemaal anders, je voorkomt een beetje de stress omdat je in een rustigere omgeving vertoeft. Dan kan je pas echt van de feestdagen genieten!

Goedkoper leven

Het leven in een warmere omgeving kan goedkoper zijn want de stookkosten in eigen land worden vermeden. Over het algemeen zegt men dat het leven goedkoper is in Spanje. Dat is te merken in de supermarkt, op restaurant, op een terras en ook op gebied van de huur van een appartement of woning die vaak in de wintermaanden goedkoper zijn.

Handige tips!

Er zullen zeker en vast nog redenen zijn waarom overwinteren in Spanje een goed idee is. Let daarbij wel op waar je gaat overwinteren, want de temperaturen zijn niet overal hetzelfde. Het noorden, noordwesten en midden van Spanje zijn niet de warmste plaatsen tijdens de wintermaanden.

De plaatsen met de aangenaamste temperaturen bevinden zich langs de Middellandse Zeekust vanaf Barcelona naar het zuiden (Catalonië, Castellón, Valencia, Alicante, lmería, Granada, Málaga, Cádiz en Huelva). De gemiddelde temperatuur overdag schommelt er tussen 16 to 20 graden. Let op het kwik kan er ‘s avonds en ‘s nachts wel fel zakken.

Bron: Spanje vandaag

Bericht gepubliceerd op
17/06/2020 - 00:00

Terug naar het overzicht